Πρώτα μαθήματα 2 (CAPS LOCK, SHIFT, SPACE)

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .


ΕΝΟΤΗΤΑ 1. 
Πληκτρολόγηση με πεζά και κεφαλαία γράμματα.

Α) Πλήκτρο CAPS LOCK μας βοηθά να γράφουμε συνέχεια κεφαλαία γράμματα χωρίς να πατάμε το SHIFT. Όταν είναι ενεργοποιημένο ανάβει ένα λαμπάκι στο πληκτρολόγιο. Σε μερικά πληκτρολόγια το λαμπάκι βρίσκεται επάνω στο πλήκτρο Caps Lock.





Β)  Πλήκτρο SHIFT

Αυτό το πλήκτρο, εκτός από την αλλαγή γλώσσας (μαζί με το ALT), μας βοηθά να γράψουμε κεφαλαία γράμματα για όση ώρα το κρατάμε πατημένο. Το χρησιμοποιούμε συνήθως για να γράψουμε για λίγη ώρα κεφαλαία, όπως κάνουμε με το πρώτο γράμμα ενός ονόματος.
Πώς λειτουργεί: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο SHIFT πολλή ώρα και χωρίς να το αφήσουμε, πατάμε λίγη ώρα το γράμμα που θέλουμε να βγει κεφαλαίο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή το πλήκτρο SHIFT είναι δίπλα στο πλήκτρο CAPS LOCK, να μην πατήσετε το πλήκτρο CAPS LOCK όταν κάνετε την άσκηση.

Δραστηριότητα 3

ENOTHTA 2. Άλλα χρήσιμα πλήκτρα.



Α) Πλήκτρο SPACE ή SPACEBAR (Kενό ή Σπέις)
Με το πλήκτρο SPACE αφήνουμε κενό ανάμεσα σε λέξεις.

Δραστηριότητα 4



Β) Τελικό ς
Το τελικό ς μπαίνει στο τέλος μιας λέξης. Βρίσκεται στη θέση του πλήκτρου W

Δραστηριότητα 5







ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΠΕ

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές . Πρώτα μαθήματα 1...